Главна страница :: Предишна статия :: Следваща статия

За щуки на Стефаново

oт Акулата

Следващите редове ще бъдат посветени на един кратък риболовен излет за щука, който направихме на 18 Ноември 2009 г. на един арендован водоем до с. Стефаново, не много далеч от гр. Радомир.

Щукарския риболов на муха е в разгара си! И ние с Лъчо като негови страстни привърженици решихме малкото свободно време, което имахме тогава да го употребим по предназначение.

Отскокнахме за няколко часа до въпросния язовир, за да подръпнем някоя щукичка.

Времето беше облачно и тихо. Мъглата, която се беше разстлала над язовира ни посрещна със изстудяващата си прегрътка.

Малко след като започнахме да мятаме, Лъчо дръпна една щука, малко над 40 сантиметра. По-нататък извади още една такава и една само му подгони стримера.

Гьолът от едната си страна е плитък и аз реших така, покрай тръстиките да нагазя с гащеризон до където мога. Не можах да издържа дълго, да постоя на едно място дето се вика, да усетя гьола. Не, междувпрочем добре го усетих.

Малко след като нагазих и вече имах чувството, че някой ме е залял с бетон. От стоенето в студената вода се бях вкоравил. Отне ми повече време да се поразтъпча, за да се стопля, отколкото докато стоях във водата. Ужасна работа.

Оставете това, а ми и рибите нещо не ме играеха. Нямах пипане до преди да си тръгнем. Към два и нещо трябваше да потегляме и точно тогава ми излезе една мастия след стримера.

А оттук, а оттам, два пъти подяде стримера, изглежда откъм опашката, но не можа да го щракне в капана и я изпуснах. Но така е има и дни в които не върви. Здраве да е. Пак ще ги дебнем.

Поздрави!

Снимки: Радо Акулата

Главна страница :: Предишна статия :: Следваща статия

www.akulata.com има за цел популяризирането на мухарския риболов в България.
© 2004-2009 Радослав Кискинов. Всички права запазени.